Szilveszteri fogadalmak? Tényleg ennyire egyszerű lennék?

Sziasztok, igen ez egy utószilveszteri fogadalom poszt, tudom… tudom… a csapból is ez folyik. 🙂

Sohasem szoktam szilveszterkor megfogadni semmit. Mindig azt mondtam hogy én nem fogadok hanem cselekszem. De most kivételesen, életemben először megfogadtam pár dolgot.
Próbáltam minél konkrétabban és ütemesebben elhatározni a dolgokat, mert így nagy valószínűséggel be is fogom ezeket tartani. Nem nagy dolgok ezek de segítenek hogy még tartalmasabban és hatékonyabban éljem a mindennapjaimat. Elhatároztam hogy:

Minden nap:

●Odafigyelek a folyadékbevitelre

Sajnos hajlamos vagyok elfelejteni inni. Jó hogy ha napi fél litert megiszom, és ez nagyon nem egészséges. Itt az idő ezen változtatni, nem akarok semmi olyat igérni amit nem teljesíthetek ezért kezdetnek elhatároztam, hogy legalább napi 1,5 liter vizet megiszom. Tudom többet kéne és hogy ez fontos de a 1,5 is jobb mint a 0,5.

●Eszem valami gyümölcsöt vagy zöldséget

Nem csak laktat, de egészséges is. Muszáj tudatosan táplálkozni mert annyi szemetet megeszünk hogy egyszerűen kell ennyi. Főleg hogy alapból szeretem a legtöbbet, csak valahogy a nagy sietésbe nem szakítok rá elég időt hogy odafigyeljek erre, főleg az a húst hússal evő típus vagyok.

●Elolvasok egy Wikipédia lapot

A tudattágítás nagyon fontos dolog, jó érzés tanulni és jó érzés tudni mi zajlik a világban. Elhatároztam hát hogy minden nap elolvasok egy random wiki lapot. Szerencsére ezen a linken ezt meg is lehet tenni, csak az a baj ezzel hogy a wiki lapok 70%-a városok, és földrészek lapjai, így azokat skippelem mert egy idő után rém unalmas lenne.

●Eltervezem a napomat

Minden évemet azzal kezdem hogy veszek egy határidőnaplót de csak év végén veszem elő, csak azért hogy kidobjam addig meg csak porosodik a szekrényemen. 2017-ben nem így lesz, minden nap rászánok 10-20 percet hogy tervezzek mert rengeteg energiát és időt lehet spórolni ha szervezettebben csinálja az ember a dolgokat. Csak okosan, hatékonyan!

Minden héten:

●Edzek legalább 3 alkalommal

Sajnos egyre kevesebb szabadideje van az embernek mihelyst elkezd dolgozni, de nem szabad hagyni hogy ellustuljunk. Az edzés kell hogy testileg, lelkileg és szellemileg a toppon legyünk, és most nem órákig eltartó kőkemény gyúrásra gondolok, hanem fél órás kis szösszenetre.

●Elolvasom a hét legfontosabb híreit

Az előző években, gyakran utólag tudtam meg dolgokat, jó ha tájékozott az ember ezért gyakrabban olvasok majd hipokloritokat, és informálódok, akár más blogokról is.

●Legalább 3 posztot írok a blogra

Igaz a mindennapjaim eléggé zsúfoltak, de a blogok nem fogom elhanyagolni. Persze vannak fontosabb dolgok is az életben de ha néha ritkábban is posztolok, legalább heti 3 posztot szeretnék megosztani veletek.

Minden hónapban:

●Elolvasok egy könyvet

Minden könyvmoly tudja hogy egy élet kevés ahhoz hogy minden jó könyvet elolvassunk. De azért minden hónapban el szeretnék olvasni egyet. Mondjuk nem minden könyv egyforma hosszú és egyszerre emészthető, szóval ezt még meglátjuk. 🙂

●Megnézek egy filmet

Régebben a barátaim ki voltak akadva hogy mennyire  le vagyok maradva a filmekkel, ezért 2 év alatt az összes fontosabb filmet megnézettek velem, és “felzárkóztattak” filmügyileg. Mióta dolgozom bizony elkezdtem megint lemaradni. Ezért havi legalább 1 filmezést és/vagy mozizást be szeretnék iktatni.

Hát ezeket határoztam el a 2017-es évre. Tudom kicsit klisés, bocsi ez van… 🙂
És ti? Megfogadtatok valamit? Ha igen mit? 😛

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..