Szabadulószoba: PaniQ Szoba – Lost 2

Ismét ellátogattunk egy fővárosi szabadulószobába, ezúttal a már megszokott PaniQ Szoba másik pályájára esett a választásunk, mivel a fűrészes termük nagyon élvezetes volt. Nagyon sokat gondolkodtunk hova is menjünk ezúttal, próba szerencse alapon és a tripadvisor vélemények alapján a lost 2 mellett döntöttünk. Azért mégiscsak újdonságnak számít egy dzsungelből szabadulni holmi terem helyet.

Ez a pája is a Mária utcán található, ahova simán odataláltunk. A foglalást már megszokott módon az interneten zajlott, nem győzöm ismét dicsérni a rugalmas és problémamentes foglalási rendszert, ami hihetetlen egyszerű és kényelmes.

Kicsit hamarabb értünk oda de szerencsére fogadtak minket, vagy a várakozóban le is lehet ülni, ez plusz pont. Ráadásul csomagmegőrző is van, ami szintén dicséretes.

Miután lecuccoltunk rendezni kellett az anyagiakat, amit a középkategóriába sorolnék be, két főre mindössze:  6980 Ft volt (3 vagy több fő esetén 2990 Ft/ fő), ez szerintem korrekt ár. Plusz lehetőség van SZÉP kártyás fizetésre (csakis a szabadidő zsebből). Ezután el is mesélték a játékszabályokat, házirendet, majd a szoba elé vezettek minket, ahol kaptunk egy kis bevezetést, ami kissé felületes és elcsépelt volt, mintha egy rossz gyerekmesét hallottunk volna mellyel a kisiskolások ijesztgetik egymást a tábortűz mellett.

 

A szobába belépve két gondolatom támadt: első az, hogy úristen jó kicsi és zsúfolt ez a szoba, a másik pedig az, hogy szép a díszlet. Valóban, egy eléggé szűkös és kicsike terembe kezdtünk, ahol ketten kényelmesen elfértünk, de állítom, hogy már három fő felett már tömött lett volna a pálya és csak egymás útjába lettünk volna. A pálya többi terme is hasonlóan kicsi, főleg tárkeresős és logikai feladványok találhatóak. A logikai feladványok könnyűek, a tárgykeresős része meg mivel egy zsúfolt, díszletekkel telirakott terembe található, inkább frusztráló, mint hogy izgalmas lenne. Ezen felül összeségében kevés a rejtvény, feladvány, és nem nagyon vannak egyedi zárószerkezetek, hiányzott a fűrészes pályán lévő elektronikus zárak és megoldások. Negatív tényező és nagyon zavaró, hogy nincs semmilyen kijelző ami mutatná az időt, mivel így úgy is kapkodni fogsz, hogy nem biztos, hogy kéne. Sok-sok negatív tény mely bosszantó, mivel kis odafigyeléssel és munkával küszöbölhető lenne…. de!

A legeslegnagyobb baki az, hogy van egy balesetveszélyes elem a játékban, ami már nem vicces dolog: van egy könnyebb fizikai munka a játékban, ahol egy kötéllétrán kell átmászni egy falat. Ez eddig teljesen rendben van, egyedi, tetszik az ötlet. Figyelmeztetnek is minket a honlapon hogy érdemes könnyedébb ruhában jönni, ez kedves. Csak! Arról elfelejtettek szólni, hogy a kötéllétra túlsó vége (ahol háttal lemászol) annyira rossz állapotban van, hogy mindegyik foka már-már le van szakadva. Könyörgöm, ilyet nem szabad megcsinálni. Simán meg lehet rajta csúszni, leesni vagy épp kibicsakolhat valakinek a bokája.

 

Pro:

👌 Olcsó

👌 Rugalmas foglalás

👌 Szép kártyás, bankkártyás fizetés

👌 Szép díszlet

 

Con:

👎 Zsúfolt

👎 Klisés, könnyű feladványok

👎 Kevés elem

👎 Gyenge történet

👎 Balesetveszélyes

 

 

Összeségében: Hazudnék, ha azt mondanám hogy rossz volt. Tudom nem túl sok pozitív dolgot írtam a szobáról de azért elment egynek. Jártam már rosszabb helyeken. Az a baj, hogy hiányzik ebből a munka, kicsit összecsapottnak tűnik, nem tudom milyen lehetett a Lost 1 de ha ez a továbbfejlesztett verziója akkor nem is akarom megtudni. Nehéz megmondani kiknek lehet ajánlani a szobát. Kezdőként sokkal nagyobb élmény elmenni a fűrészes pályára, gyerekeknek és családosoknak a létra miatt nem ajánlanám, a rutinosoknak unalmas lehet. Esetleg ha már végigjátszottad a környékbeli összes helyet akkor egye fene alapon próbáld ki a pároddal, nem drága és elmegy ennek.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

1 Comment

  • Én múlt hét vasárnap mentem el párommal de szerintem is ez a leggyengébb szobájuk. A többit viszont nyugodt szívvel ajánlom!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..