Szabadulószoba: Exit the room – Zombie

     Ismét szabadulni voltunk, ezúttal egy számunkra teljesen új helyre mentünk, a debreceni exit the room-hoz melynek 3 szobája is van. Már régóta szemeztünk a hellyel, de csak mostanára jutottunk el ide, ami már 2016 óta megtalálható itt, egy franchise partnereként, ami több országban is megtalálható és több mint 5 év tapasztalattal rendelkezik. Épp ezért a nemzetközi színvonal lehetőségével kecsegtetnek minket, ezért is vártuk már nagyon az első “találkozást”.

 

     Az első benyomás rendkívül pozitív volt. A foglalást lehet telefonon, és interneten keresztül intézni.  Én az utóbbit választottam, ahol egyszerűen, egy webes felületen kiválasztom a helyszínt, időpontot és szobát, majd megadjuk az adatainkat és (ha van) kedvezményes kódot, kiválasztjuk a fizetési módot és meg is vagyunk az egésszel. Kis túlzással 5 perc alatt megvan az egész, én még sohasem találkoztam ennyire rugalmas és egyszerű foglalással és fizetési móddal. Még arra is van lehetőségünk hogy webes felületen PayPal fiókunkkal vagy bankkártyával előre fizessünk, de ha nem szeretjük és bízunk az ilyesmiben akkor természetesen személyesen is lehet fizetni.

     A hely könnyen megközelíthető, nem messze a belvárostól található, érdekes módon nem a “exit the room” emblémával ellátott ajtón kell bemenni, hanem az a mellett található vaskapun kellett becsengetni, de erről tájékoztattak minket e-mailbe. Mi a fentebb említett 3 szoba közül a “Zombie”-t választottuk. Csupán név alapján döntöttünk így.

 

     Szóval megérkeztünk, és egy 10 perces várakozás után ki is jött a játékvezető, és beengedett minket a hátsó udvarra, majd ott a szabaduló szobához. Kissé szerény és szegényesnek tűnt az előtér, nincs se szekrény se wc (max személyzeti), se várakozásra alkalmas helység. Reméltem hogy nem ez vár bent is minket. Bemenetel előtt hál istennek nem kellett semmilyen nyilatkozatokat, meg felelősségvállalási dolgokat aláírni, aminek nagyon örülök mert mindig is baromságnak tartottam. Helyette csupán az alap információkat mondta el a játékvezető, és egy szokásos történeti alapot amelyben nincs semmi extra, a lényege annyi hogy az ellenszert kell megtalálnunk és megmentenünk az emberiséget.
     Belépve a szobába megnyugodva konstatáltam hogy nem annyira vészes mint amire az előtér után számítottam, próbáltak kitenni magukért. Igaz eléggé alap kiegészítő elemek vannak és látszott hogy ez valamikor egy  lakóház volt, de legalább fölösleges, nem használható elemekre ragasztottak egy “don’t touch” matricát, ami okosnak okos, de olyan apró hogy alig lehetett észrevenni. A játékban továbbá 5 segítséget kapsz amit azért is jó hogy számszerűsítenek mert így nem érzed magad hülyének, és nem félsz segítséget kérni, hisz úgy érzed hogy neked ez jár, és éreztetik hogy ez a játék része. Csomószor makacsságból nem kérek segítséget, de itt azért könnyebben vettem rá magam (igaz csak kétszer vettünk igénybe). a feladatok eléggé változatosnak mondhatóak, nem csak kulcsokat és számkombinációkat keresel, van pár ügyességi és feladat is. Két szobából áll, egy kisebből és egy nagyobból. A kisebbel nincs gond, mindent eltaláltak benne, de a nagyban található a feladatok 70%-a ahol annyi infót, kulcsot, kódot, szót kapsz egyszerre hogy kell egy kis idő mire letisztul minden. Nehezíti a dolgot az hogy kapsz egy két olyan dolgot amire később nem is lesz szükséged, ezzel is nehezítve a szabadulást. De ezzel nincs is gond, kell a kihívás. Főleg mert annyira azért nem bonyolultak a feladványok, eléggé rávezetnek téged a megoldásra, segítségkérés nélkül is. Mi ketten mentünk ami nehezítette a dolgot, így 50 perc alatt tudtuk teljesíteni a pályát, amire összesen 60 percet kaptunk. Elég hamar eltelt az idő, minden olyan gördülékenyen működött.

     Az ára a helynek vidékéki viszonylatban átlagosnak mondható, két főre 7900 Ft, és minél többen mentek annál olcsóbb az egy főre jutó ár. Plusz pont hogy miután végeztél lehetőséged van akciós jegyet venni a többi szobára, ami azt jelenti hogy ha 6000 Ft-ot kifizetsz a helyszínen akkor akár 5 fővel részt vehettek a másik két szoba egyikén. Ez már eszméletlenül olcsónak számít erre. Én automatikusan meg is vettem, és már tervezgetjük a következő szabadulást. Azt pedig csendbe megjegyezném hogy több kuponkódot tudsz találni a bónuszbrigád oldalon.  🙂

 

     Összegezve, egy egyszerű de nagyszerű szoba, ami nem túl nehéz de tökéletes olyan embereknek akiknek még új ez a dolog, illetve akik kettesben szeretnének szabadulni, hisz könnyedsége miatt ketten is könnyen végigvihető. Szórakoztató volt, de ugyanakkor kicsit díszletszegény. Árban is rendben van, rugalmas és egyszerű a foglalási rendszere. Ugyanakkor profi csapatoknak, és olyanoknak akik komolyan veszik a dolgot azoknak nem ajánlott mert ők 30 perc alatt végigviszik az egészet.
Mi jól éreztük magunkat és bátran ajánlom nektek is!

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..