Játszóház projekt

Sziasztok, egy nagyon király programot szeretnék ajánlani nektek! 🙂

Nagyjából két éve indult ez a programsorozat aminek előszeretettel a részese vagyok én, barátnőm, és több barátom is. Budapesten és az összes nagyobb városban is megtalálható és nagyon nagy népszerűségnek örvend. A dolog lényege hogy egy belvárosi szórakozóhelyen egy nap nem csak a koncertekről és az ivásról szol hanem leporoljuk régi társasjátékainkat és csak simán játszunk. Sőt még leporolnunk sem kell mivel a Játszóház projekt csapata egy jelképes összegért (úgy 200 Forint a belépő) még biztosítják is a játékokat nekünk, ezen kívül még a lelkes csapat még segít is nekünk elmagyarázni a játékszabályokat.

Én nagyon odavagyok a társasjátékokért, sokkal több értelme van mint csak úgy simán összeülni és inni. Persze társasozás közben is el lehet fogyasztani egy-két pofa sört. 🙂
De manapság nem nagyon népszerűek ezek a játékok, kell hozzá egy nagyobb társaság akiket ugyanúgy érdekli ez a dolog mint ez. Főleg olyan ebberekkel nehéz ez akik elfogultak és csuklóból kiröhögnek és gyerekesnek titulálják a társasjátékokat.  Pedig ezt nem lehet nem élvezni. A játszóház vagy 50 darab társast biztosít és mindenkinek akad kedvérevaló. Van ami annyira egyszerű hogy egy kártyán olyan ábrát kell keresni mint amilyen a tiéden is szerepel (a játék neve: Dobble), és mégis annyira szórakoztató hogy országjáró bajnokságturnét is rendeztek belőle több száz fős versenyekkel (részt is vettem az egyiken :D).

A másik nagyon jó dolog ezeken az eseményeken az a társaság. Elhihetitek itt nincs durvulás, nincs kötekedés, mindenki normálisan viselkedik a másikkal. Nem lopják el a játékokat, nem teszik őket tönkre és visszaviszik miután befejezték azt, hogy te is tudj vele szórakozni. És ez a jelképes belépődíjat ki lehet bírni, főleg hogy egy normális társasjátéknak ára van, egyes játékok ára 10 000 Forint fölé is rúghat.  🙂 Azzal sincs  baj ha nincs egy társasjátékozós csapatod mert ha egyedül mész akkor is oda tudsz ülni máshoz mert a legtöbb ember közvetlen, hisz összekötik őket egy közös dolog, a játék öröme.

Nálunk itt Debrecenben minden héten jönnek a Játszóházasok a Roncs bárba, de minden eseményt tűznek a Facebook oldalukra. Próbáljátok ki hisz megéri!

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..