Flow Szabadulós Játék Debrecen

grunge background with copy space for your text

Sziasztok, kicsi szünet után de újra itt vagyok!

Szabadulós játék? Az meg mi?

Az előző héten kicsit hanyagoltam az írást mert eléggé sok munkám volt, plusz még más programjaim is voltak. Többek között az egyik az egy kijutós játék volt, amit nagyon szeretünk és 2-3 havonta részt veszünk egyen. Aki nem találkozott még ilyennel annak röviden körülírom. Az interneten vagy egy halom olyan flash játék (például itt) ahol virtuálisan be vagy zárva egy szobába, és kódokat, zárakat kell megfejtened ahhoz hogy kijuss onnan. Szórakoztató, megtornáztatja az agyat  és fejleszti a logikádat.

Egy szabadulószoba ugyan ezeket tartalmazza csak élőben. Ennek előnye hogy egyrészt élőben kapsz egy remélhetőleg igényes, de legalább az adott történethez illő díszletet amely fokozza az élményt, izgulsz és felpörögsz attól hogy időben kijuss. Csapatjátékra és összhangra lesz szükséged, és alkalmazkodnod kell az is kel a környezethez, nem steril az egész (például nem biztos hogy tisztán látni fogod a lakatot a sötétben). Szóval az élményt maximálisan fokozza az élő szabadulós játék.
Szerencsére Magyarországon a fővárosban hetente nyitnak új helyek, és vidéken is akad jó pár ilyen szoba.  Többet meg is jártunk még párat itt Debrecenben, voltak jobbak és rosszabbak is, most a “Flow Szabadulós Játék” debreceni szabadulószobát veszek górcső alá, természetesen teljesen spoilermentesen:

A helyről:

Maga a Flow Szabadulós játék 2016 nyarán nyitotta meg a kapuit, a Debreceni Egyetem főépületében szórólapoztak és onnan ismertem meg. Jelenleg két szobájuk van, egy középkori témájú, ahol a Szent Grált kell felkutatni és egy Misztikus kelet nevezetű, ahol képességeinket kell tesztelnünk egy templomban. Én és kis társaságom mindkettőt megjártuk, elsőnek a Szent Grált kutattuk majd a misztikus keletre látogattunk el.

A szobák az agárdi utca 14. szám alatt érhetőek el, kicsit eldugott de a központhoz közel van. Előtte telefonos egyeztetés és foglalás szükséges. Ezt online is el tudjuk intézni. A foglalás rugalmas, ha van hely tudok menni, a tulaj kétszer is beengedett minket úgy hogy előtte 24 órával nem foglaltunk (elfelejtettük…. x)). Megérkezés után nem kellett semennyit várnunk, nincsenek ütközések, jól szervezettek a foglalások. A “játékmesterek” akik követik a játékodat és segítenek ha kell kedvesek, jól informálnak téged. Télen kicsit hideg van, mivel pincében található és cseppet alul fűtöttek a helységek, ezért kabátba kell lenni, amiben nem túl kényelmes mozogni. Viszont jó pont hogy van mosdó! Sajnos ez vidéken nem mindig alap dolog.

A játék előtt az alap dolgok ismertetése mellett a szokásos felelősségvállalásos papírokat kell aláírni, és megadni az email címünket (nem tudom miért, lehet később ha lesz valami új szoba küldeni fognak hírlevelet). Majd kapunk egy szép igényes előtörténetet a szobánkhoz, és neki is láthatunk.

Árak:

Szabadulószobához képest eléggé megkérik az árát, a vidéki szabadulószobák ezeknek a töredéke:
2 fő: 10 000 Ft/2 fő
3-4 fő: 12 000 Ft
5 főtől: 3 000 Ft/fő

Maga a tulaj is meggyezte hogy kicsit drágább mint az átlag, de cserébe olyan élményt igért ami egyedülálló, és pesti szinten van.

A Szent Grál nyomában:

A két szoba közül kétség kívül ez hangzott izgalmasabban és ide akartunk menni először. A pálya gyönyörű, minden passzol, minden szép. Korhű tárgyak, szép dizájn, szép tág, nem zsúfolt az egész.  Több helység is van a pályán, és ezért több időbe is telik kijutni, ezért pozitív dolog az hogy több időt is kapunk a kijutásra: összesen egy órát és harminc percet (általában egy óra alatt kell kijutnunk).

A feladványok jók, a zárakat és a kódokat is izgalmas kitalálni…. többnyire. Egy nagyon rossz tapasztalatom  volt az egyik feladványnál ami nehezen megbocsátható, konkrétan az hogy szorult az egész szerkezet, és a játék elején kapott utasítás (ne erőltessünk és feszegessünk semmilyen zárat és szerkezetet) ellenére teljes erőből ütnünk kellett valamit hogy kinyíljon. És ezen a semmi kis szerkezet miatt csúsztunk több mint 20 percet, és csakis ezen múlott a kijutásunk. Ez roppant idegesítő, és ami még jobban elszomorít az az hogy a probléma mái napig fennáll, mert előző héten mikor voltunk akkor külön megemlítettem a dolgot a játékvezetőknek, és azok csak együtt érzően bólintottak hogy igen már páran említették a dolgot. Hát nem tudom… akkor esetleg lehetne tenni is valamit ellene: például kicserélni?. (Szerk.: Azóta már írt a tulaj hogy megcsinálta 😉 )

Ezt a kis dolgot leszámítva nem volt több problémánk a feladványokkal, szépen egybe volt minden, és külön elismerésem hogy változatos dolgokkal találkoztunk, nem mindenhol csak a számkód-, és kulcskeresésről szolt a játék. Összevetve az egészet egy egész erős nehézségű pályát sikerült összehozni, ami nem gond mert jó a kihívás. Csak egyedül azt az egy kis feladványt  kéne kicserélni, mert roppant idegesítő ha ilyenen mennek el a drága percek. Azt is sajnálom hogy ráfizetés ellenében sem kapunk hosszabbítást, pedig pár helyen lehet, igaz hogy ezt nem várhatjuk el, főleg ha pár perc múlva jön egy újabb csapat szabadulni.

A Misztikus Keleten:

A középkori lovagok szerepe után, a misztikus kelet egyik templomába megyünk hogy aztán kijussunk onnan. Ez a szoba eléggé szegényes történetet kapott ami nem egy nagy hiba de azért megjegyezendő dolog. Látszik hogy erre a pályára kevesebb gondot fordítottak mint a másikra, de így is élvezetes és izgalmas. Nincs annyi dekorelem, és egy kicsit könnyebb, de  legalább gondoltak a kezdő szabadulóművészekre is, így nekik is lesz sikerélményük és megszerettetik velük a játékot. Ez konkrét tapasztalat, mert volt velünk egy olyan lány akik még most szabadult először, és nagyon élvezte az egészet.

Kicsit csalódást okozott az hogy itt nem volt több helység, és egy kicsit hamar kijutottunk, habár itt sem volt feladványokból hiány. Mondjuk kevesebb időt is kapunk a szabadulásra, 60 percet, ezzel csak annyi bajom van hogy hiába kevesebb a játékidő, ugyan annyit kell fizetned mint a Szent Grálért, ami nem túl fer. De ahogy már említettem első játéknak és ahhoz hogy megértsd mi is az a “flow élmény” tökéletes, és érdemes is ezzel kezdeni.

Összességében

Hiába kicsit drága, mindenféleképpen ajánlani tudom a szobákat, vannak hibák de attól még igényes és szép környezetben teheted próbára magad, csak jó lenne ha a Misztikus Kelet kicsit olcsóbb lenne, és a Szent Grálnál javíthatnák azt a bosszantó hibát. Ha ezt megoldanák nyugodt szívvel kijelenteném hogy Debrecen legjobb szobáival van dolgunk. Annak kifejezetten örülök hogy nyárra terveznek még egy új szobát ami II. Világháborús témájú lesz, ami egyedülálló, nem nagyon találkoztam még ilyennel.

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

5 Comments

 • Tisztelt Zoli !
  Örömömre szolgál hogy jártatok a Flow Szabadulós Játék szobáiban, és összességében igen jó véleménnyel vagytok róla. Csupán csak kiváncsiságból, és hogy tanuljunk, illetve javítani tudjunk a játékon, szeretném megtudni hogy a Szent Grálos játékban mi volt az a játékelem, ami szorult?

  • Szia!

   Elsőnek is köszi hogy hozzászólást írtál, jó és dicséretes hogy érdekel mások véleménye a játékélmény javítása szempontjából.

   Nem nagyon szeretnék spoilerezni, de szerintem annyit elárulhatok hogy az első szobában volt az a játékelem, egy kis fa ládika. Próbáltatok walkie talkien segíteni de mivel kijelentettétek a játék elején hogy nem kel erőszakkal nyitogatni semmit így az elején próbáltuk erő nélkül majd erővel széthúzni de sehogy se sikerült. Végül úgy tudtuk kinyitni hogy tiszta erőből ráztuk és ahogy a benne lévő tárgy súlya nekiütődött a falának szépen nehézkesen szétcsúszott. Ez azért volt bosszantó mert az utolsó szobába várt volna minket a leglátványosabb elemeke és a legizgalmasabb feladványok.

   • Kedves Zoli !
    Ti még akkoriban jöttetek el, mikor még nem minden hiba jött ki, de garantálom hogy azóta az összes tecnikai probléma
    megoldásra került. A dobozka azóta könnyedén nyílik. Örömömre szolgál hogy tetszettek a Flow szabadulós játékai, és akkor
    itt súgom meg neked hogy hamarosan nyitjuk a 3. pályánkat, melynek témája: Katonai bázis 50-60-as évek.
    Üdv: Robi (Flow Szabadulós Játék)

    • Mind a két hírt örömmel hallom, az új szobát mindenféleképpen ki fogjuk próbálni, egyedinek és izgalmasan hangzik!

 • Családdal (két gyerek, két felnőtt) voltunk itt ma. Nagyon jó volt !!! Mind a gyerkőceink, mind mi, felnőttként nagyon élveztük ! Nagyon ötletesek a rejtések, feladatok; igazi csapatmeló volt kijutni, ami sikerült is, ámbár erősen a vége felé 🙂 Nagyon szépen összerakták a pályát, látszik, hogy sok időt es energiát tettek bele. A kísérő zene is jól el lett találva ! Big like !
  Selmidis Pavlos

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..