Flow Szabadulós játék Debrecen – Katonai bázis vélemény

    Már régebben is jártunk a Flow Szabadulós játék Debrecenben, amiről írtam is egy beszámolót. Akkoriban még csak két pályájuk volt a Misztikus kelet, ami egy egyszerűbb, nem annyira szép de kezdők számára ideális választás lehet, és a Szent Grál nyomában; ami egy kicsit nehéz (főleg ha működik egy zár, amit azóta már javítottak) de nagyon szép és izgalmas.Őszintén szólva a kettő közül a Szent Grál jött be, hiába nem sikerült azt végigvinnünk. Most azonban nyílt egy új pálya ami a Katonai bázis nevet kapta, és már kíváncsian vártam hogy megüti-e ez az új szoba a mércét, és méltó-e elődjeihez, illetve országos szinten is képes-e versenyezni a Pesti innovatív szobákkal.
    
De mégis mi a fene az a flow?
A flow-élmény az agyad működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik. Egyszerűbben fogalmazva teljesen kikapcsol az agyad és teljesen beleéled azt amit csinálsz és arra százszázalékosan koncentrálsz. Kicsit ezért is jár az ember szabadulni. Megtornáztatod az elméd úgy hogy közbe kikapcsolsz, kiragad az élmény a hétköznapokból. De ahhoz hogy ezt megkapjuk sok mindennek meg kell felelnie egy ilyen kijutós játéknak. Fontos a díszlet, a játékok, feladványok minősége és a történet. Például egy elmész egy lebujba ahol van egy műkéz, három műpókkal és kulcsokat keresgélsz nem fogod elhinni hogy ez egy horrorjáték.
    Legutóbb emlékeim szerint nem volt lehetőség internetes foglalásra, mára már kialakították ezt is, és jómagam is itt foglaltam, és teljesen rendbe volt minden. Négyen vettünk részt a játékban és az egyik tag vagy tíz percet késett de teljesen megértették a dolgot és megértő volt a játékvezető. Amíg várakoztunk elintéztük a formális papírmunkát (házirend, felelősségvállalás), a játékvezető kedves és aranyos volt, hamar felvette a csapat hangulatát. Sajnos legutóbbi látogatásunk óta nem változott a fűtés; kicsit hideg volt az elő- és játéktéren, így kabátba kellett szabadulni, amit én nagyon nem szeretek mert visszafog és nem jó úgy mozogni és hajbókolni. Miután megérkezett a negyedig csapattag neki is látott a játékvezető a történetmesélésnek (amit mellesleg elolvashattok a honlapon). Maga a katonai téma -eredetisége miatt- nagyon tetszik, nem úgy mint a történet, ami szerintem kissé túl van bonyolítva, izgalmasnak persze izgalmas csak kicsit keszekusza, sok olyan dolog elhangzott ami a játék szempontjából nem igazán fontos.

A játék

    Belépve a szobába körülbelül az a látvány fogadott minket mint a Misztikus kelet pályán. Pofonvágás szerűen feladványok tömkelegét pillanthatod meg, és nem hogy hogyan és hol is kezdj hozzá. Ez annak a vonzata hogy ez a pálya is egy szobából áll. Ez nem igazán szimpatikus mivel a feladványok sokszor egymásra épülnek, akár 10-15 percet is eltölthetsz azzal hogy megtaláld az első feladványt. A szoba amúgy szép, látszott hogy nagy gondot fordítottak arra hogy korhű, vagy épp eredeti tárgyakat  használjanak. A szoba nem zsúfolt, 5-6 ember kényelmesen elfér (a honlapon leírt 10 fő túlzás), a játékidő pedig bőséges 80 perc. A feladatok nem túl komplikáltak és nagyon egymásra épülnek, szóval ha többen is vagytok akkor sem tudtok ketté szakadni mivel elég szigorú sorrendben kell elvégezni a feladatokat. A feladatok száma átlagon felüli, de nem épp változatos, főként maradt a lakat- és kódfejtegetés bár látszódott az igyekezett mert találkoztam egy olyan feladvánnyal ami teljesen egyedi (a magnós) ami remek ötlet volt, de azért elfért volna még 1-2 ilyen. Szerencsére minden zár és feladvány olajozottan működött, egyszer-kétszer kértünk segítséget de jól szórakoztunk.

Anyagiak💰

    Az árak maradtak a régiek, kicsit borsos:
                                                                   2 főnél 10.000 Ft !!!
                                                                   3 főnél 12.000 Ft !!!
                                                                   4 főtől pedig 3.000 Ft / fő
    Ez országos szinten rendkívül magas, de még debreceni szinten is kiemelkedő, csakis 4 főtől ajánlott kevesebben biztos nem mennék el, hisz 10.000 Ft ért konkrétan fel tudok utazni Pestre és ott szabadulni. jó lenne ha szerveznének akciókat, kuponokat vagy normalizálnák az árakat mert ez kicsit aránytalan a többi helyhez képest.
    Azért ha kedvet kapnátok a honlapon tudtok foglalni: http://www.szabadulosdebrecen.hu/

Pro/Con

    👍Folyamatos fejlődés, látszik rajtuk az anbíció
    👍Korhű, szép díszlet
    👍Sok feladvány

    👎Drága
    👎Télen nincs fűtés
    👎Egy szobából áll

Összegzés:

    A Flow Szabadulós játék Debrecen – Katonai bázis pályája egy szórakoztató, szép szabadulószoba amiben lettek volna még lehetőségek. Érezhető volt az hogy az épület korlátjai miatt nem lehetett több szobára bontani a játékot pedig az nagyban dobott volna az élményen. Az ára továbbra is aránytalanul sok. Csalódni nem csalódtam a helyben, jót szórakoztam de bajban lennék ha ajánlanom kéne valakinek a helyet: a Szent Grálnál nem jobb, így aki még nem járt ott azoknak határozottan azt ajánlanám, de akik meg már jártak ott azok kicsit csalódhatnak ebben a pályában (kritika itt).
daca

Na és mi van a flow-élménnyel?

    A kezdeti összevisszaság után át tudtuk magunkat adni ennek az élménynek, de csak a díszletnek köszönhető ez.

 

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..