E- Exit Escape Game: Heaven & Hell – A legjobb szabadulószoba Magyarországon?

Pesten szilvesztereztünk és ha már a szabaduló szobák fővárosában voltunk nem hagyhattuk ki hogy kipróbáljuk valami új, frankó kis helyet.

Választásunk a TripAdvisor-on első helyen lévő szobára esett a E-Exit escape game – Haven & Hell nevezetű szobája amely a kategóriájában messze a legjobbra értékelt hely Pesten.

A foglalási rendszer itt is interneten zajlik, amit én nagyon szeretek. Egyszerű, gyors, megbízható. Ezen nincs is mit túlragozni. 😉

Belépve már rögtön pozitív dolgok fogadtak, szép tágas előtér, kedves személyzet, és elképesztő díszlet. Reméltem hogy legalább ennyi energiát fordítottak a szabadulószoba díszletére is, őszintén szólva engem már ezzel megvettek.

Forrás: tripadvisor
Az előtér

A játékmesterek kedvesek, közvetlenek és kellően informatívak voltak, maga a szoba készítője magyarázta el nekünk az alap dolgokat. A történetet egy lapon kaptuk meg, ami igazából egy és ugyan az mint a szoba leírása az interneten. Megjegyezném hogy fizetnünk se játék előtt  kellett, amit csak azért tartok fontosnak mert azért jó érzés ha megbíznak az emberben. Szóval az előétel és a leves eddig nagyon ízlik, na de lássuk milyen ez a főétel. 😏

Mivel az interneten is fent van ezért elárulhatom a történetet röviden: kíváncsi vagy mi van a halál után ezért lehibernáljátok magatokat de a terv kicsit balul sült el, meg kell járjátok a poklot és a mennyországot azért hogy ismét visszatérjetek az élők sorába és erre mindössze 1 órátok van. Ebből lehet következtetni hogy a pályának a különböző szobái egy-egy különböző helyszínt takarnak amik valami eszméletlenül szépen ki vannak dolgozva, ha belépsz egy új helységbe olyan mintha egy új világba érkeznél! De ami nekem még ennél is jobban tetszett az az hogy minden szoba olyan mintha egy új történetet mesélne el, mintha egy kicsit tényleg meghaltál volna és tényleg azért sietsz hogy éledben maradhass, itt megtapasztalod azt hogy a jó díszlet nem csak a látvány miatt fontos hanem azért hogy kellően bele tudd élni magad a játékba. Fura volt az is hogy hiába van tél, a pálya -már már túlságosan is- ki van fűtve, szóval érdemes könnyedén öltözni, mert rólam pulcsiban szakadt a víz, igaz mit is várnék… a pokolban pokolian meleg van 👹

A feladványok nagyon ötletesek, kellően nehezek és egyediek. Jó összhangba van a logika és ügyesség. Soha életemben nem láttam még ennyire különleges és innovatív ötleteket, élmény volt az hogy nem csak lakatokat, kódokat és kulcsokat keresgéltünk. Van egy kettő kissé veszélyes feladat, de szépen feltűnően fel van festve azok a helyek ahol veszélyes tartózkodni, így sehol nem eshet bajod. Újdonság volt az is hogy nem nyomtak a kezedbe a játék elején egy Walkie Talkiet hogy végigcipeld az egész pályán magaddal (vagy épp ottfelejtsd azt valahol), ha segítség kell elég ha felemeled a kezed a kamerába és odaszólnak neked ha segítségre van szükséged. Erősen érezhető volt hogy mindig pontosan tudják hogy állsz és hogy mit hagytál ki, így nem csak 10-15 percenként pillantanak rá a kamerákra hogy megvagy-e, ez szintén jó érzéssel töltött el.

A kevés lakatok egyike

Nehézségre egy jó közepesre mondanám, két főnek kicsit nehéz. Mi 1 óra 5 perc alatt jutottunk ki de nagyon kedvesek és aranyosak voltak mert engedtek minket tovább játszani 5 perccel. Le lettünk volna törve nagyon ha a vége előtt kipaterolnak minket onnan, szóval óriási köszönet ezért. 😇

A végén leültünk a játékvezetővel, kérdezte hogy minden feladat rendben volt-e rágcsával és pezsgővel kínáltak (lehet csak a szilveszter miatt), rendeztük a számlát és mehettünk is. Sajnos szép kártyával nem lehetett fizetni, de bankkártyás fizetésre volt lehetőség. Árban átlag felettinek mondanám: két főre 10.000 Ft, 3-6 főig pedig 12.000 Ft. Itt viszont megjegyezném hogy véleményem szerint 4 embernél több embernek nem ajánlatos mivel nem elég tágas ennyi embernek, és mivel a feladatok eléggé lineárisan következnek nem is tud 3-4 embernél több egyszerre dolgozni.

Összefoglalva egy remek jól átgondolt és összerakott szabadulószoba, ahol érezhetően törődnek veled és rengeteg munkát és időt áldoztak a pálya felépítéséért annak tökéletesítéséért. Innovatív és 21. századi, izgalmas és magával ragad. A kisgyerekeken kívül mindenkinek ajánlanám, csupán azzal a feltétellel hogy 3-4 embernél ne menjetek többen. Kicsit drágább mint a többi ilyen szórakozóhely de minden egyes fillért megér.

Pro/Con

👌Remekül kigondolt feladványok (mindössze 2-3 lakat van)
👌Sok feladat
👌Remek dizájn
👌Kedves személyzet
👌Innovatív

👎Megkérik az árát
👎4 fő felett kicsit zsúfolt lehet

És hogy tényleg ez Magyarország legjobb szabadulós játéka?

Nem mernék ennyire merész kijelentéseket tenni, de eddigi szabadulásaimat tekintve (kb 15+ pályán voltam eddig) messze ez volt a legjobb, így nekem ez az abszolút favorit. Ilyenkor ébred rá az ember hogy tudnak még új dolgot kitalálni és van még hova fejlődnie több helynek. Tuti ki fogom próbálni a többi szobáját is!

 

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..