CatCafé Budapest

Budapesti minikirándulásunk egyik kötelező állomása volt a CatCafé Budapest nevezetű hely. Tudom evidens, de egy olyan kávézóról van szó, ahol több cica is lakik, és szabadjára vannak engedve a kávézóban. Odamehetsz hozzá, simogathatod, vagy éppen játszhatsz velük… ha éppen ők is ezt akarják, hisz ne feledjük, macskákról beszélünk. 🙂

A messzi Japánból ered az ötlet, ahol ez márt bevált dolognak számít, és nagyon nagy népszerűségnek örvend. Állítják hogy a macsekok nyugtató hatással vannak az emberre, így akik nem tehetik meg azt hogy eme nemes állatot tartsák, azok elmennek egy ilyen kávézóba, ahol akár óradíjat is kifizetnek ezért.

Persze itthon nem annyira számít meglepőnek ha valaki macskát tart, de mégis óriási népszerűségnek örvend a dolog itthon is. Mi a Révay utcai CatCafé Budapestben voltunk, mely 2013-ban nyitott egy másik helyen, de az akkori cicákat örökbe fogadták ezért 2014-ben be is zárta kapuit. A népszerű kávézó, nem sokkal újra kinyitott, a mostani helyén, Budapest szívében. Közvetlen közelében több látványosság is található, mint például a Szent István Bazilika, vagy épp a Magyar Állami Operaház, így ha a túrázás közben megpihennétek arra is tökéletes a hely.

Belépéskor egy kedves hölgy fogadott minket, aki át is nyújtott nekünk egy házirendet, ami kissé feszengővé tette máris a hangulatot, de ha belegondolunk hogy mennyiféle ember megfordult már ott meg lehet érteni, hogy a hely és a macskák érdekében van ez.

Nyitásra mentünk így alig voltak páran, és szabadon leülhettünk bárhova. Egy kényelmes ágyat választottunk, ami otthonossá és nyugodttá tette a feelinget, főleg hogy itt voltak a kis kedvencek szálláshelye is. Az asztalnál volt kézfertőtlenítő, így gondoskodtak mint a mi, mint a cicák higiéniai biztonságától. A kissé megviselt menüt olvasva nem találunk nagy választékot, és azt is elég borsos áron adták (átlagosan egy hosszú kávé 890 Ft). A sütemény viszont ennél barátibb összegért (490 Ft mindegyik) lehetett venni.

A rendelésünket egy fiatal srác vette fel, aki figyelmesnek figyelmes volt, de látszódott hogy nem nagyon vendéglátózott előtte, kicsit flegma volt, de próbált kitenni magáért. Az első rendelés után nekem kellett keresgélnem őt, ha kérni akartam valamit.

A rendelt kávék finomak voltak, a sütemény is. Kíváncsiságképp megkóstoltuk az egyik koktélt is, de az ötlet eleve halott volt, gondoltam hogy egy ilyen kávézóban nem csinálnak valami jó koktélt, de a többit bátran tudom ajánlani.

Egy kis idő elteltével, tömve volt az egész hely, és ezzel együtt megjelent több “macskacsendőr” is. Ők figyeltek a cicákra hogy ne gincsolja őket egy gyerek se, látszik hogy ők szeretik a munkájukat és az állatokat, kicsit feszengős a hangulat miattuk, de engem nem zavart, hisz tudtam hogy a cicák érdekében van ez az egész, de sok mindenkinek ez nem tetszett.

A macskás része is tetszett a dolognak, valóban nyugtató hatással van az emberre. Képzeljétek el milyen lehet egy olyan kávézó ahol benyitsz a wc-re és a csapban egy macska ül aki úgy bámul rád mintha csak azt kérdezné: “Te meg mi a f**zt keresel itt?”. Nagyon jókat  nevettem, nagyon kis bolondos állatok ezek.

 

Összességében ismét egy remek élményben volt részem. Nagyon jól éreztem magam abban a másfél órában amíg nem volt telt ház, és nem telt meg az hangoskodó gyerekekkel. Többet fotóznak az emberek mint az Oscár gála vörös szőnyegén, ami zavaró tud lenni, de erről nem a hely tehet. Azért sem tudom hibáztatni őket hogy eléggé drágák mert egy ilyen népszerű hely megteheti ezt. Azért viszont tehetnének hogy a kiszolgálószemélyzet legyen kicsit figyelmesebb, lehetne több asztal vagy valamiféle módon bűvölhetne mert nagyon túlkapott és túlzsúfolt hely lett, és oldhatnák egy picit a hangulatot.

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..