Calico Jack Pub Debrecen

Halihó!

Szerettünk volna elmenni a barátnőmmel koktélozni valahova, de errefelé nem nagyon ismertünk olyan nagyon jó helyeket. Voltunk már a Miami Cocktail Bárba, meg a Cactus pubba is ebből a célból, és jó is volt de valahogy mégse volt annyira finom. Nekünk pedig ez volt a fő szempont: minél finomabb legyen. Mert hát miért is akar koktélozni az ember ha nem ezért.

Kollégám ajánlotta ezt a Calico Jack Pubot, a hely Debrecen szívében, a Bem téren található közvetlenül az AtomKI és sok más szórakozóhely mellett. A hely könnyen megközelíthető, pár méterre található az 1-es villamos megállója.

Odaérve az  elsőre furán hangzó helyhez (elsőnek nem tudtam ki is volt Calico Jack, de később leesett), meglepődtünk hogy az egész egy hajóra emlékeztetett, de ez még semmi sem volt ahhoz képest ami bent várt minket. Az egész hely pompásan néz ki, mint egy bárka, és innen már leesett a név is.

Belépve a “fedélzetre” éttermi hangulat, és két pincér fogadott minket. Akik megkérdezték hogy akarunk-e vacsorázni is, majd egy helyre vezettek minket. Az ilyesfajta formalitás nekem kifejezetten nem tetszik, mivel feszengő, kellemetlen és még oda sem ülhetsz ahova te szeretnél, pedig nem volt rajtunk kívül csak egy társaság.

Leülve kicsit aggódva nyúltam az ét- illetve itallaphoz, a hely szépsége és a fogadtatás után féltem kicsit hogy a gatyám rá fog menni, de meglepve tapasztaltam hogy egész baráti árak vannak: az ételek-italok egy normál étterem és pub árához tudnám hasonlítani (3 fogásos vacsora: ~4500 Ft, koktélok: ~800-1800 Ft).  Az egész hely nagyon hangulatos, még a gyertya is illett az asztalra, amit azért emelnék ki mert a legtöbb pubban olyan “magányos alkoholista klub” feelingje van.

Az étel kiadós volt és laktató, de azért gondoljuk át mit rendelünk, mert pl a séf ajánlatával már befürödtem, másfélszeres áron egy negyed akkora adagot kaptam, ami a fél fogamra sem volt elég.

A kiszolgálás jó volt, már-már túl jó. Én nem szeretem azt hogy ha 10 percenként odajönnek hozzám hogy minden rendben van-e, kérünk-e még valamit. Jobban szeretem ha én szolok a pincérnek és úgy kérek valamit. Az viszont említésre méltó hogy nagyon gyorsan elkészítenek mindent, nem kell sokat várni semmire.

A koktélok viszont nagyon finomak és mutatósak voltak. Látszik hogy ízletes és friss alapanyagokból készült. Minden olyan volt amilyennek lennie kell: az erősebb koktélok kellően alkoholosok voltak, a gyümölcsösök kellően ízesek voltak. És amit még külön kiemelnék az az hogy a koktél fő alkotóeleme nem a jég volt! Ez nagyon de nagyon dicséretes. Az egyetlen dolog ami nem tetszett hogy koktélból nincs sok választék, összesen vagy 30 db közül válogathatunk (a shotokkal és alkoholmentes koktélokkal együtt), de ez megbocsátható mivel ez nem egy koktél bár hanem egy pub.

Mindent egybevéve, egy nagyon hangulatos és igényes helyet ismeretem meg, kicsit túlzó kiszolgálással, 10/10-es látvánnyal, és normál árakkal. Érdemes meglátogatni, én tuti meglátogatom máskor is (már meg is történt azóta egyszer). Ha vacsizni szeretnétek menni, vagy ti szeretnétek eldönteni azt hogy hova üljetek akkor érdemes asztalt foglalni (akár online is), mert télen csak az alsó szint van nyitva és kiszámíthatatlan hogy mennyien lesznek, és hogy lesz-e szabad asztaluk.

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..