A Campus fesztiválról.

Hali!

A buszon már tavaly láttam hogy reklámozzák a campus fesztivált. Érdekes mert még fellépőlista sincs, pedig engem igazán az érdekelne. Mégis ki veszi meg úgy a korai (és ezzel olcsóbb) jegyeket, úgy hogy azt sem tudja mire megy el.

Állítólag valami nagy durranás lesz mert idén tölti be a campus fesztivál szép kerek tizedik életévét. Én az utóbbi 3 évben rendszeres vendége voltam és egyre nagyobbat és nagyobbat csalódtam. Az terület szép, a fesztivál stílusa tök modern és jó, sok kajálási lehetőség. Az elhelyezkedése nem túl optimális, megbénítják a villamosforgalmat, és az sem túl helyes hogy közvetlenül az állatkert mellett van, holott annyira hangos hogy simán lehet itthon is hallani, pedig én úgy 8 kilométerre  lakom. Ez a hangerő koncerteken is élvezhetetlen, zajt és visongást lehet hallani, szinte sír a fülem. A higiéniát nem nagyon firtatnám, ez egy fesztivál, gusztustalan az összes mobilbudi, a sátrakban hányásszag. Szóval a szokásos. Drágának nem mondanám, a jegyár és a piák is a szokásos fesztiváláron vannak de erre azért majd később visszatérnék. Ez az új “nuku készpénz” dolog sem zavart.

A leges legnagyobb gond a fellépők. Nem is a felhozatallal, vagy a fellépők minőségével van baj, hanem hogy minden évben ugyan azok vannak. De szó szerint. Nemzetközi szinten is nulla felhozatal van, ilyen jegyárhoz és fesztiválozószámhoz képest kijárna egy neves előadó.

Tavaly még meg is osztottam ezt a véleményem nekik facebookon, erősködtek hogy minden évbe 100+ új fellépő van. Hát nem tudom miről beszélnek, ahogy néztem a 2016-os plakátot, olyan volt mintha a 2015-öst néztem volna. Vettem is a fáradságot nektek és kikerestem az elmúlt évek fellépőit. Nézzétek csak meg:

Az idő elteltével egyre-egyre jobban megcsappannak a jó, híres külföldi zenekarok. Az is baj hogy ezek az előadók tipikus fesztiválzenekarok és még arra sem veszik a fáradságot hogy változtassanak valamit rajta. Szeretem a Road-ot, Fish!-t, meg a Tankcsapdát is de sajnos mindnek a koncertje már klisés. Nem hibáztatom őket, nem lehet minden fesztiválon újat kitalálni… de azért valljuk be unalmas kicsit.

Erről a dologról szerintem két dolog tehet. Az első az hogy pár éve megszüntették (elég csúnyán) a hegyalja fesztivált így Észak-Keleten nincs konkurenciája a Campus fesztnek, ezt lehet is látni a plakátokon is. És a másik az hogy nincs jobbra igény, az emberek így is-úgyis elmennek. Ez azért baj mert ha szervezők nincsenek ráutalva arra hogy igényes legyen a felhozatal mivel nyereséges lesz a fesztivál. Sőt, törekedni fogak arra hogy minél kevesebb pénzzel megússzák a dolgot. Bezzeg régen még az in flames is itt volt, meg hegyalján is mekkora nemzetközi nevek voltak már? És az se került sokba.

Sajnálom ezt a dolgot, nem akarok a campusból hegyalját csinálni, kell hogy színes legyen a fellépők de azért na… ez már kezd kicsit pofátlan lenni, és mivel évről évre egyre több és több ember megy el, így tuti megtérülne nekik. A jubileumi 10. évre remélem valami nagyot alkotnak, ha nem akkor rettenetesen nagyot fogok csalódni benne, de ha nem akkor idén biztos elmegyek.

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..