8 ok hogy miért NE jöjj össze a munkatársaddal

Az időnk nagy részét -majdhogynem negyedét- a munkahelyen vagy épp az iskolapadban töltjük, és emberi kapcsolataink több mint a háromnegyedét munkatársak és osztálytársak teszik ki. Gondoljunk csak bele! Hány órát vagyunk otthon szeretteinkkel és mennyi időt töltünk a munkatársakkal az irodában? Hány órát, szünetet ülünk végig a csoporttársainkkal? Sajnos az élet belekényszerít, és megnehezíti a dolgunkat a munkahelyen/iskolán kívüli kapcsolatépítésbe, hisz kinek van kedve egy nagyon nehéz, idegőrlő nap után még mással ismerkedni?

Emiatt is mennek bele sokan a munkahelyi viszonyokba, hisz ez egy tök kényelmes dolog, ott vagytok nap mint nap egymás mellett, együtt dolgoztok, együtt mentek el szünetre, megismerkedtek és egymásba habarodtok. Több olyan ismerősöm is van akik ebben a cipőben járnak, és gondolkodás nélkül belevágtak egy ilyenfajta viszonyba, nem is gondolva arra hogy mennyi negatív vonzata van, mert hogy van és nem is kevés!

1. Mégis miről fogtok beszélgetni otthon?

Ez a ok merül fel elsőként bennem ha munkahelyi kapcsolatról beszélünk. Ha időnk 99%-át a párunkkal töltjük akkor mégis miről fogtok beszélni otthon? Egy idő múlva kiégve és kínosan fogtok ülni egymással szemben azon gondolkodva hogy mégis miről kéne beszélnetek -ami valljunk be- nem túl természetes ha a szerelmedről van szó.

2. Pletykások lesztek

Az előző oknak a vonzata az hogy ha elfogy a beszédtéma akkor szépen neki fogtok állni kibeszélni a többi kollégádat. Sajnos ez egy természetes reakció ilyenkor, hisz mindig akad egy-egy szaftos pletyka amit bedobhatsz. De mi is ezzel a baj? Szerintem nagyon szánalmas hogy más életével kell foglalkoznotok azért mert a tiétek kezd kimerülni.

3. Kimerültök

Ha egy kapcsolat 300 százalékon pörög háromszor olyan gyorsan fog elhasználódni. Ez logikus, hiába szeretsz valakit, ha minden idődet vele töltöd akkor egy idő múlva már a puszta jelenléte is irritálni fog. Köröbelűl ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor egy olyan kapcsolatba vagy benne ahol a párod nem akar sehova elengedni, nem enged szórakozni és nem hagyja hogy legyen egy kis magánéleted. Pedig fontos hogy mindenkinek legyen egy kis privát ideje, a különbség viszont az hogy itt ez rád van teljesen kényszerítve és nem a kedvesed.

4. Nem tudsz felszabadulni

Ha elmész szórakozni kicsit máshogy viselkedsz ha nincs ott a partnered. Ha pl elmész egy bárba a legjobb barátaiddal akkor másabb ha ő is ott van. Nem azt mondom hogy rossz vele lenni, de ha ott van a társaságban akkor is befeszülsz picit, és ez a munkahelyen se lesz másképp. Különösen akkor okoz ez gondot ha féltékeny típusú a kedvesed, mert akkor elfelejtheted azt hogy egy ellenkező nemű munkatársaddal leállsz majd beszélgetni anélkül hogy veszekedés lenne a vége.

5. Ti lesztek “a pár”

Titeket csak így fognak említeni. A gyártósor Ádáma és Évája, az irodaház Romeója és Júliája. Befognak skatulyázni titeket ebbe a szerepbe, úgy tekintenek rátok mint egy sziámi ikerpárra és rosszindulatú kárörömmel fognak csámcsogni azon ha esetleg összekaptok, ami nagyon idegesítő és stresszes lehet.

6. Nehéz lesz barátkozni

Az előbbi ok hozama az hogy senki tud külön személyként kezelni titeket – csakis úgy mint egy párt – nehéz is lesz beilleszkedni más munkahelyi társaságokba és közösségekbe. Nem lesz könnyű senkivel beszélgetni és nagyon kevesen fognak nyitni feléd, továbbá ez sok apró kis bosszantó dologgal jár, mint például rajtad fogja mindenki keresni a párodat.

7. Az alá- és fölérendeltség kérdése

Egy rosszabb dolog van annál ha a kollégáddal jössz össze: ha az alkalmazottaddal vagy beosztottaddal teszed ezt. Külön posztot lehetne arról hogy mennyi és mennyi hátulütője van annak ha te vagy a felettese a pasidnak/barátnődnek. Mindenki utáni fog titeket  ezért, összesúgnak mögöttetek hogy csak azért jöttél össze a feletteseddel mert előrébb akarsz jutni a karrieredben. Főnökeként meg nem tudsz egyenrangúan bánni az alkalmazottakkal ezért megkérdőjelezhető az is hogy alkalmas vagy a pozíciódra.

8. Mi lesz ha rosszul sül el?

A legközhelyesebbet hagytam legutoljára: mégis mi lesz ha nem illetek össze és  később vége lesz? Akármennyire érett vagy akkor is maradnak sebek egy kapcsolat után ami lassan fog gyógyulni ha nap mint nap együtt vagy vele a munkahelyen. Kerülgetni fogjátok egymást? Nem szóltok egymáshoz? Ez szerintem több mint kellemetlen.

A kivétel….

Persze egyik kapcsolat sem egyforma, nekem is vannak olyan ismerőseim akik tudják kezelni ezeket a problémákat, bár hozzáteszem hogy egytől egyig jelen van az összes. Mérlegelni kell azt hogy megéri-e kockáztatni.

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..