Tipp: Így keress rá egy filmben vagy sorozatban elhangzó zenére

Sokszor van úgy hogy egy filmben vagy sorozatban elhangzott egy zene de nem volt időd shazamon rákeresni? Előfordult már hogy a moziból kijőve a fejedben megragadt egy szám de lövésed sem volt hogy hogyan keress rá? Akkor ez a tipp neked szól. 😉

El is felejtheted azt hogy a sorozatnézés közben gyorsan nyúlnod kell a telód után, nem kell többet a YouTube-on kóborolnod fél órákat hogy megtalálj egy film vagy sorozatban elhangzó zenét, erre van egy sokkal egyszerűbb mód. Ez egy honlap amit pont neked, pont erre a célra találtak ki.

Ez az oldal a https://www.tunefind.com/

A tunefind-on minden zenére rákereshetsz ami egy adott filmben vagy sorozatrészben volt, s mindezt pár egyszerű lépésben:

Filmeknél, elsőnek is fel kell menned az oldalra, majd írd be a keresőbe, hogy milyen filmben hangzott el az a bizonyos zene, hogy konkrét példát mondjak legyen ez a Példátlan példaképekben (Role Models) elhangzó KISS számra. YouTube-on nincs fent az OST, így sok időnkbe belekerülne mire rátalálnánk. Szóval írjuk is be a keresőbe a film eredeti címét, majd a felbukkanó listából válasszuk is ki azt.

Ezután kilistázza a film összes zenéjét, és hogy még könnyebben be tudd azonosítani, azt is leírják hányadik percnél, és melyik jelenetnél hangzik el a zene. Ezekbe a számokba bele is hallgathatunk a számcím mellett található lejátszó ikonra kattintva, és az meg csak ráadás hogy a zene Spotfy, YouTube, Amazon és Itunes linjeit is megtalálhatjuk ahol könnyedén elérjük kedvenc zenelejátszó appunkkal.

Sorozatoknál se bonyolultabb a dolog, annyi az egész, hogy a keresőbe beírod a sorozatod címét, majd kiválasztod a tetszőleges évadot és részt. Ezután ugyanúgy kilistáza az adott epizódban szereplő összes számot és azt, hogy mikor és milyen környezetben hangzott el az adott szám.

Összeségében a tunefind.com egy remek oldal mellyel egyszerűen és gyorsan rátalálhatunk bármilyen sorozat és filmben elhangzott zenére. Az oldal szinte hibátlan, csupán két dolog van, ami zavaró lehet: az első az hogy a találatok közösségi munkán alapulnak, így előfordulhatnak tévedések, hiányosságok. A másik -habár ezt aligha nevezném hiányosságnak- pedig az, hogy még nincs mobilos applikációja az oldalnak.

👌 Gyors

👌 Egyszerű

👌 Tökéletesen ellátja a feladatát

👌 Sok extra

 

👎 Közösségi alapú

 

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..