Így tudod kideríteni hogy milyen adatokat tárol rólad a facebook, de előre szólok lehet hogy nem fog tetszeni!

    “A Facebook mindent tud rólad.” Hangzik el ez a kijelentés. Ugye gyakran hallottad vagy, akár te magad is állítottad ezt a kijelentést, nem is alaptalanul. De mégis mit tud? Valaha is kíváncsi voltál rá? Sokan nem tudják de a Facebooknak van egy “titkos” aktája rólad, ami nem is annyira titkos hisz le tudod tölteni, és bele is nézhetsz abba. 🤯 Elárulom hogyan, de szólok előre hogy nem olyan biztos hogy tetszeni fog az amit látni fogsz, vagy legalábbis másként fogsz ezután fellépni a Facebookra. 🤫🤫
    Ennek a leírásnak a segítségével, képes lehetsz megnyitni ezeket az adatokat, és nem kell hozzá Hackernek lenned,  mindössze néhány egyszerű lépés az egész. A leírás továbbá hasznos ha olyan képet, telefonszámot, posztot és üzenetet keresel amit korábban töröltél, hisz ezeket az információkat a Facebook csupán felületesen törli. 🤓
    Az eltárolt adatok között rengeteg érdekes dologra lelhetsz, például naplózva van az összes (összes alatt a töröltet is értem) üzeneted, videóid, telefonszámaid, smseid (ha a messengert használod mint alapértelmezett üzenetküldő applikáció), milyen hirdetéseket néztél meg és még rengeteg mást is. Ezekre részletesen kitérek majd egyenként, de előbb töltsük le a fájlt. Ez egy archivált fájl és elég könnyen elérheted. Csak be kell lépned Facebookra a számítógépeden, majd a jobb felső sarokban lévő lefelé mutató nyílra kattintani és belépned a beállításokba.
    Ha ez megvan, lépj “A Facebook-adataid” fülre (felülről a második fül), majd kattints a “Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról.” szövegre.
    A következő oldalon be tudjuk állítani hogy mely eltárolt adatokat akarjuk megtekinteni, de igazából nem is kell belenyúlnunk ebbe, hisz alapértelmezetten az összes eltárolt információkat megjeleníti a rendszert, szóval csak kattintsunk a “Fájl létrehozása” gombra.
    Ezután csupán annyi a dolgunk, hogy igyunk meg egy kávét, öntözzük meg a növényeket, vagy nézzünk meg egy videót a  kedvenc YouTube csatornánkról, mivel kell vagy tíz perc mire a Facebook összeszedi az összes rólunk eltárolt információt. Nyugi, ha kész akkor e-mailen és Facebookon keresztül is értesítenek minket.
    Ha megkaptuk az értesítést akkor kattintsunk rá, majd az előugró ablakon kattintsunk a letöltés gombra.
    A biztonság kedvéért megkér téged hogy írd be a jelszavad és el is indul a letöltés. A fájl eléggé kényes információkat tartalmazhat szóval érdemes otthoni interneten letöltened, kerüld a nyilvános wifiket és olyan gépeket melyeket más is használ! A fájl mérete körülbelül 1 GB de ez attól is függ hogy mennyit Facebookozol. A letöltött fájl továbbá egy tömörített  archívum, szóval kell hozzá valamilyen fajta program amely képes kitömöríteni azt (ajánlom az ingyenes WinRar-t). Ha kicsomagoltad az archívumot, egy halom mappát találsz melyek mellett találsz egy Inex.html nevű fájlt. Ezt meg kell nyitnod a böngésződdel (Chrome, Firefox, Opera vagy Internet Explorer). Nyugi! Ez a fájl csupán a számítógépeden lesz rajta. Hiába a böngésződdel nyitja meg, az semmiféleképpen nem kerül fel az internetre!
    Voalá! Már hozzá is férhetünk az összes beszélgetésünkhöz, képünkhöz és minden máshoz ami valaha a Facebookunkon megtörtént! Ráadásul még magyar is, így igazából fölösleges magyaráznom hogy mi micsoda. Jó böngészést és azért le ne essen az állad hogy mennyi adatot tárol rólad a Facebook! Nem véletlenül mondják azt hogy az adat az új olaj… 💰🛢💾
    Remélem tetszett ez a leírás. Ha mégis nem lenne valami tiszta, elakadtál, vagy keresel valamit de azt nem találod, írj egy kommentet és amint tudok válaszolok és segítek neked!

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..