Wilkinson Sword Hydro Connect 5 borotvanyél és penge teszt!

    Halihó, sziasztok! Terméktesztelésre kaptam egy csomagot a Wilkinsontol és a trndetol. A csomag tartalmazta az új. Wilkinson Sword Hydro Connect 5 borotvanyelet és mellé 12 pengét tesztelésre.

    Az új borotva számos újítást és plusz funkciót kapott a régebbi modellekhez képest, többek között a vízre aktiválódó zselérekeszt, fém nyelet, billenő trimmert és a legfurább (és az egyik leghasznosabb funkciót) azt hogy a pengék más, Gillette Fusion nyelekkel is kompatibilis.

Teszt

    A csomagolás szép, a leíráson megtaláljuk az összes főbb jellemzőt és funkcióját a borotvának. A borotváknál megszokott forrasztott kemény műanyag  dobozba csomagolták, amit én speciel rühellek de itt voltak olyan rendesek hogy hagyták rajta egy nyitó felületet. Ez apróság ugyan, de felüdülés hogy nem kell szenvedni a kinyitással.
    A nyél egyszerű, kék színű minimalista külsőt kapott ami jól áll neki. Az egész felülete fém melyet csúszásmentes anyagból vontak be. Kényelmes és jó a fogása. Sajnos a fej rész nem tud oldalirányú mozgást végezni. Egyszerű de nem is kell ennél több, hisz csak egy nyél.
    Ami viszont nekem kifejezetten nem tetszett az a tartója. Legfőképp a kinézete miatt, szerintem kicsit bénán néz ki. Nem igazán értem miért, szerintem jobban jártak volna valami egyszerűbb kialakítással. A kevesebb néha több, de szerencsére nem a tartóval fogunk borotválkozni. 😋
    A fej rész szintén kék, öt pengéből áll melyet alulról egy gumírozott rész, felülről pedig hidratáló zselérekeszek fognak közre. A gumírozott rész a szőr és borotvahab/ borotvazselé lehúzására alkalmas, és remekül teszi is a dolgát. Az öt penge kitűnően működik, semmi irritációt és ellenállást nem érezhetünk, pedig direkt hosszúra növesztettem a borostámat, hátha sikerül kifognom rajta, de nem sikerült. 😉
    Az öt penge kicsit sűrűn helyezkedik el, így ez megnehezíti a dolgunkat a pengék takarításánál, de szerintem megéri. Inkább takarítok 5 perccel tovább minthogy szétvagdossam az arcom. 🙂
    És most egy nagyon király dolog! Hidratáló zselérekeszek. Végre! Végre egy olyan borotvapenge ahol van is értelme ezeknek! Szinte az eddigi összes borotvafejnél leázott, kiszáradt vagy épp pedig semmit se ért. Végre nem csak egy ráragasztott nedvesítőcsíkot raktak a fejre hanem hét darab kis rekeszt melyben egy speciális zselé található, ami csak akkor kezd kiengedni amikor víz éri, így nem ázik le és szárad ki az egész rögtön a második borotválkozásnál, arról nem is beszélve hogy határozottan érezhető hogy kevésbé irritál a borotválkozás, pedig elég érzékeny a bőröm. És ami még jobb! Ez a felső zselés rekeszt hátra lehet pattintani, így egycsapásra trimmer lett a fejrészből, így tökéletesen fazonra tudod szabni az oldalszakálladat és a nehezen elérhető helyekhez is hozzáférsz, mint például az orr alatt.
    Ráadásként! A Wilkinson új stratégiát talált ki, méghozzá azt hogy a pengéje az összes (igen az összes!) Gillette Fusion nyéllel kompatibilisek, így azok se féljenek kipróbálni akik karácsonyra egy drága Fusion borotvát kaptak, hisz jó rá a borotvafej! Ezt nagyon de nagyon furcsálltam, nem tudtam hogy ilyet lehet csinálni. De kipróbáltam, és a régi Gillette nyélre tökéletesen rá tudtam rakni ezt a fejet. Ez tényleg remek, több ilyen gyártót kérünk a piacra!
    Borotválkozás során főleg azt éreztem hogy mennyire egyszerűen és rendeltetésszerűen működik a borotva. Irritáció nélkül vágott, egy húzással simára borotvál, a zselés rekeszek egyenletesen engedtek ki, nem lettem tőle ragacsos egyenesen jól esett a bőrömnek az. A végén pedig felpattintottam a felső részt és a nehezen hozzáférhető helyeket is simára varázsoltam. Pofon egyszerű és tökéletesen elvégezte azt ami a dolga.

Ár

    A nyél és plusz három penge ára a legnépszerűbb hiperekben és drogériákban ~3.500 Ft és négy penge ára pedig ~5.500 Ft. Ez egy teljesen korrekt ár, hisz egy legalapvetőbb Fusion modell három darab pengével ~6.500 Ft, míg a hozzá való négyes penge csomag szintén ~6.500 Ft.
Forrás: Rossmann
    Összegezve a Wilkinson Sword Hydro Connect 5 borotvapengéje nem csak egy kiváló, és olcsóbb pótlása a Gillette Fusion pengéknek, hanem önmagában is felveszi vele a versenyt. Sőt, őszintén szólva nekem jobban is bejön ez. Végre nem csak a pengék számát növelgetik, hanem hasznos, jó dolgokat újítanak. Lecserélték a régi nedvesítő csíkokat, mely eddig jóformán semmit se ért. A zselés rekeszek remekül működnek, és tényleg biztosították az irritációmentes borotválkozást. Jól esett a bőrömnek. Nyugodt szívvel tudom ajánlani nektek hogy váltsatok bátran erre! Főleg hogy árban is nagyon barátságos.
Pro/Con
        👍Billenő trimmer
        👍Szép minimalista külső
        👍5 pengeéles penge 😋
        👍Vízre aktiválódó zselés rekeszek, melyek tényleg hidratálnak!
        👍Akármelyik Gillette Fusion nyéllel használhatod
        👍Kitűnő ár!
        👎A tartó kissé szegényes

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..