The higher-lower game, egy tök érdekes és szórakoztató játék. Engem órákra lekötött! :)

Sziasztok!

A mai nap bolyongtam a neten, és belebotlottam egy nagyon érdekes és tuti játékba. Az a neve hogy The higher-lower game. A szabályok pofon egyszerűek, kapsz két szót és el kell döntened hogy melyik szóra kerestek rá legtöbben a Googlen. A keresett szavak vagy kifejezések lehetnek személyek, földrajzi helyek, szakmák… bármi. A játék mivel angol képekkel is illusztrálja hogy mi az a két dolog melyek közül el kell döntenünk melyik a népszerűbb, de azért nem árt egy alapszintű angol tudás, vagy egy jó szótár… :).

Ti melyiket választanátok? 🙂

Miután válaszoltunk a játék közli a tényeket, és döbbenten meglepődhetünk, vagy elégedetten konstatálhatjuk az eredményeket. Ha vesztettünk akkor véget is ér a játék, ha pedig ráhibáztunk a helyes megoldásra akkor kapunk egy pontot és folytatódik a játszma tovább és tovább. Célunk pedig az hogy minél több pontszámot gyűjtsünk, és ezzel a ranglista élére törjünk.

 

Ami engem a játék élvezetén kívül megragadott az az hogy azon kívül hogy új dolgokat tanuljunk (mert tanulunk, hisz érdekelni fog téged is hogy ugyan micsoda ez hogy ennyien keresnek rá az emberek), és hogy nem gyenge társadalomkritikát is hordoz magában. Azért kicsit vegyes érzelmekkel tölt el hogy a Facebookra majdnem egy milliárdan, míg a második világháborúra mindössze pár ezren kerestek rá.

A játékot szinte minden platformon tudjátok játszani, kattintsatok a lent található képekre és próbáljátok ki ti is!

Töltsd le Androidra!
Játszd online, letöltés nélkül!
Töltsd le iOS-re

 

 

 

 

 

 

 

Ez a játék ékes példája annak hogy a legegyszerűbb játékok tudnak olykor a legjobbak lenni. És akár hiszitek akár nem, bizony nem könnyű! Nekem mindössze 18 pontot sikerült elérnem, de nem zavart. órákra le tudja kötni az embert. Próbáljátok ti is ki, és írjátok meg kommentben hogy nektek mennyi pontot sikerült összeszedni! 🙂

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..