Team fortress 2, rég láttalak! Mi újság, hogy vagy?

Sziasztok!

Nincs még egy ilyen játék, rengeteg időt öltem bele, és imádtam annak minden percét. A Team Fortress 2 egy nagyszerű játék volt, illetve most is az csak már nem annyira népszerű mint rég. Én kb 2007-ben vettem meg az Orange boxot, és akkor se a TF2 érdekelt, hanem csak a Half-Life 2 és a Counter-Strike: Source miatt szereztem be. Miután kijátszottam a HL2-őt úgy voltam kipróbálom ezt is ha már megvettem. Tetszett ez a rajzfilmes grafika és ami nagyon pozitív benyomást keltett hogy nem idegesített fel, nem stresszeltem rajta, egyszerűen csak szórakoztatott. Nem számított az sem hogy kezdő és béna voltam, ugyanolyan élményt adott mint pár száz óra után, mikor már sokkal jobb lettem. Ez nagyon de nagyon ritka.

Tanúja voltam annak is amikor 2011-ben a játék egyik napról a másikra F2P lett (ingyenes), és habár nagyon aggasztott hogy “elkorcsosul” és teli lesz csalókkal az egész játék, megoldotta a Valve hogy dobjon a játékon.

A játékélményen kívül még a community miatt és a folyamatos fejlesztés miatt volt még ez a valaha volt kedvenc játékom. Régen minden hétre jött egy update mellyel bekerült pár új tárgy. Emlékszel hogy mindig izgatottan vártam a keddet hogy kapjak új tárgyakat és megnézem milyen új dolgokat raktak be a játékba. Áh a tárgyak… olyan sokan foglalkoztak a tárgyakkal hogy valóságos TF2 tőzsde alakult ki. Én is nagyon sokat foglalkoztam tárgyakkal hogy egy kereskedést is nyithattam volna. Konkrétan én a Steam fiókomra nem vettem semmilyen játékot csak az Orange boxot, a többit a TF2-ben eladott tárgyakból vettem. Most  a Steam fiókom papíron 787 000 Forintot ér (Prof: https://steamdb.info/calculator/76561198009185466/?cc=us Tudom… nincs olyan bolond aki megvenné ennyiért, bár ha meg akarod akkor nyugodtam dobj egy e-mailt :D) Azért nem rossz mi?

Mára már a Counter-Strike: Global Offensive és a Dota 2 elragadta  a játékosokat, de így is a 4. legjátszottabb játék a Steamen. A játékot sem fejlesztik annyira mint rég, ritkán jönnek az updatek, és az eventek. De a játékélmény nem lett másabb. Így pont ugyanúgy szórakoztató mint rég.

A casual játékba bekerült egy szintezési rendszer ami szép és jó, csak épp értelmetlen. Nem befolyásol semmit, ugyanúgy összerak téged kezdőkkel és/vagy profikkal. Lehet később még kezdenek vele valamit de még kiforratlan. És végre valahára, sok ember örömére bekerült a ranked matchmaking, de ez is kiforratlan, és egyszerűen rossz. 10 meccsből jó ha 1 balancelt, általában mindig sima a győzelem vagy a vereség. Kevesen is játszanak vele, 10 perc mire talál egy meccset (fura mert akkor is ha 50 közelben lévő megfelelő játékos keres éppen).

Amúgy már 1 éve hogy nem játszottam vele, de most kedvet kaptam. Felmentem és passzióbolt kinyitottam egy ládát, na mi volt benne? Egy 70€ értékű unusual sapesz!
<-Méghozzá ez!
Így köszönt egy régi jó barátot a játék :P!

Szerintem a Team Fortress 2 továbbra is egy jó játék és nem kéne ennyiben hagyni. Törődni és alakítani kéne úgy mint rég, több pályát, tárgyat és módot kéne belerakni és nem kéne hagyni hogy elvesszen. Sajnos a Valve ezzel a nemtörődömséggel ki fogja nyírni a játékot, és az nagyon de nagyon elszomorítana. De én mint a Titanic hegedűsei, kitartok a játék mellett és együtt süllyedek el vele a mélybe. 🙂
Szóval ha van kedvetek játszani, akkor nyugodtan vegyetek fel steamen! 

Hozzászólások

hozzászólás

Kapcsolódó cikkek

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..