Körök (2017)

Sziasztok!

Ismét ellátogattunk moziba, és ezúttal egy thrillert néztünk meg, egészen pontosan a Köröket. Csak úgy megjegyezném hogy a filmet nem szinkronizálták le, de ez nem zavaró, érthető az egész, és nem kell sokat olvasni (ha valaki nem szeretne). Ez a film a jól ismert Kör, és Kör 2 folytatása. Pont ez ihlette az előző, “Mai filmekről általában” című bejegyzésemet. Ha gondoljátok olvassátok el. 🙂

A film első része nagyon népszerű volt amikor kijött (2002). Én 6. osztályos voltam akkor és okozott nekem pár álmatlan éjszakát. 🙂 Izgalmas volt, új, jól megcsinálták és kellően ijesztő is volt. Ez még azelőtt volt hogy sorra gyártották volna az ugyan olyan “Zs” kategóriás horrorokat.

A második része csupán bőrlenyúzás volt. Az első rész sikere után meg sem próbáltak jó filmet csinálni. Bevallom őszintén annyira nem maradt meg bennem, hogy nem is emlékszem belőle semmire.

Na de nézzük mi a helyzet a mostani résszel. A Körök egy folytatás, de nem igazán lehet eldönteni hogy most a Kör 2 előtt vagy után lehet elhelyezni. Gondolom próbálták elfelejteni azt a borzalmas filmet. Mindegy, nem is fontos ez hisz szinte semmilyen szinten nem épül az előző részekre. Ami fontos úgyis elmondják: Megnézel egy videót és 7 nap múlva meghalsz. Ezután, a túlélés érdekében a megnézett film alapján kezdenek nyomozásba. Ismerős nem? Ez konkrétan erről szol az első rész is. Persze azért van egy két változás, de a lényegen nem változtat. De ez eddig még okés, szerettük az elsőnek a történetét de ebben a filmben ez az egész nagyon vontatott és unalmas lett.

A CGI jelenetek is borzalmasak (habár nincs sok), szerintem 2002-be is tudtak ennyit. Arra gondoltak hogy ha akkor meg voltak elégedve vele akkor most is elég lesz ennyi? Ez kicsit gyenge kifogás lenne. A legnagyobb probléma hogy thrillerként nem állja meg a helyét. Van benne csavar de az klisés, ezer filmben megtalálható az a csavar ami ebben a filmben van. A kör atmoszféra meg is van, de ez nem elég ahhoz hogy jó legyen egy film.

Összegezve a film próbál kitenni magáért, de a horror és thrillerkliséktől nem tud szabadulni, semmi újat és izgalmasat nem ad. Nem mondanám hogy ne nézzétek meg, aki szerette a kört, vagy aki nagyon szeretne valami thrillert megnézni annak ajánlom, de tetszeni nem nagyon fog nektek.

Hozzászólások

hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..